20 Eylül 2023 tarihinde El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi'ın Uluslararası İlişkiler ve Doğu Araştırmaları Fakülteleri ve «Steppe & World Publishing» yayınevinin organizasyonunda «Uluslararası İlişkiler ve Dünya Edebiyatı» başlıklı kitap sergisi düzenlendi.

Türk halkının büyük şairi, düşünürü ve devlet adamı Alisher Navai şunları söyledi: «Kitap, bedel istemeyen altın bir hazinedir». Bu güncel tema kapsamında, 20 Eylül 2023 tarihinde El-Farabi KazNU Uluslararası İlişkiler ve Doğu Araştırmaları Fakülteleri ile «Steppe & World Publishing» tarafından düzenlenen «Uluslararası İlişkiler ve Dünya Edebiyatı» başlıklı kitap sergisi düzenlendi. «Steppe & World Publishing» Direktörü Raisa Kadyr ve Genel Yayın Yönetmeni Nazgül Kozhabek ile unutulmaz bir toplantı gerçekleşti.

Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı, Profesör Duman Zhekenov: «Bu akademik yıldan itibaren çeşitli yayıncılarla sık sık bu tür sergiler düzenliyoruz. Gelecek projeler üzerinde anlaşmalar yapıldı. Kitap sergisi öğrencilerimiz için büyük bir manevi değerdir. «Steppe & World Publishing'in» müdürü Raisa Kadyr Hanım'a ve yazı işleri müdürü Nazgül Kozhabek Hanım'a çok teşekkürler! Kitap bir bilgi kaynağıdır. Günümüz gençlerinin çoğu kitap okumuyor, TikTok ve Instagram üzerinden bilgi alıyor. 21. yüzyılda kitapsız yaşamanın imkansız olduğunu düşünüyorum çünkü kitapları seviyorum çünkü onların özel bir kokusu var. Kitap aracılığıyla dünyanın gizemli doğasını, yeni değerleri öğreniyoruz. Kitap tutkum öğrencilik yıllarımda başladı. Öğrenci olmama rağmen hep yeni kitaplar almak istedim».

Raisa Kadyr Hanım: «Amacımız topluma hizmet etmek ve dünya edebiyatını insanlara tanıtmak. Yayınevimiz yüzden fazla eseri Rusçadan Kazakçaya çevirmiştir. Eserlerinin konusu: uluslararası ilişkiler, felsefe, çocuk edebiyatı. Sizlere dünyaca ünlü Amerikalı siyaset bilimci Francis Fukuyama'nın «Liberalizm ve eleştirisi», Japon yazar Haruki Murakami'nin «Norveç ormanı. Tokyo'da Hüzün», J.K. Rowling'in «Harry Potterı», Seth M. Siegel'in «Su Olsun», Anne Frank'ın «Sığınma: Mektup şeklinde günlük» gibi eserlerini getirdik. Kazak yazar-çevirmenleri «Ebedi gökyüzü Kazak» (Zira Naurzbaeva), «Konu Kazak kültürü» (Talasbek Asemkulov, Zira Naurzbaeva). Zira Naurzbay ve Lilya Kalaus'un «Batu ve arkadaşları altın kupayı arıyorlar» adlı eseri İngilizceye çevrildi dünyanın en ünlü yayınevi «Amazon» tarafından yayımlandı. Şu anda Asya'dan gelen kitaplar arasında en iyi eserdir. «Steppe & World Publishing» Genel Yayın Yönetmeni Nazgül Kozhabek, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve gelecek çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Sergide sergilenen kitaplar yüzde 20'ye özel indirimle satıldı. Öğrenciler ve öğretmenler en sevdikleri eserleri seçip satın aldılar.

Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Fakültesi

Diplomatik Tercüme Bölümü

Van Turizm Master Planı (2024-2028) Tanıtımı Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un Katılımıyla Gerçekleştirildi Van Turizm Master Planı (2024-2028) Tanıtımı Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un Katılımıyla Gerçekleştirildi

Almatı/Kazakistan