Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Turak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere başarılar diledi. Turak, sınav stresi yaşayan öğrencilere moral vererek, "İnşallah istedikleri yerlere gelmelerini temenni ederim," dedi.

Vali Ali Fidan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı Vali Ali Fidan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Turak, her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS'ye girecek öğrencilerin stres yaşadığına dikkat çekerek, Türkiye'deki üniversite giriş sınavlarının zorluğuna değindi. Yurt dışındaki bazı ülkelerde lise diplomasıyla üniversiteye başvurmanın mümkün olduğunu belirten Turak, Türkiye'deki sınav sisteminin de gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu konuya değindiğini hatırlatan Turak, "Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi, en kısa sürede üniversite giriş sınavları tamamen kaldırılmalıdır. Yurt dışındaki üniversiteler gibi bir sistem uygulanmalıdır," ifadelerini kullandı.