Ürgüp Belediyesinden çıkarılan 16 kişi ve diğer iddiaların bahsedildiği Aktürk ve Bul'un sosyal medya atışmaları Nevşehir gündemini sarstı. 

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul yaptığı açıklamada,

"Bir iki sözüm de bir önceki yönetime. 

Benim, geçmiş konuşmayacağım geleceğe odaklanacağım demem konuları bilmiyorum takip etmediğim anlamına gelmesin.

Örnek mi? 

Belediyeye ait bir arsayı önce özel bir şahısa satıp, belediye imkanları ile konut projesini alıcı şahıs için hazırlatıp, sonra da bu şahıs için Alan Kuruluna izin başvurusunda bulunmak nedir?

Kimin menfaatinedir?

Seçim öncesi şişik belediye kadrosuna ilave eleman alıp, bugün siyasi değil ekonomik bir kararla 16 kişi çıkarılınca, eczanede toplantı yapmak? Gazetecileri arayıp Ali Ertuğrul Bul aleyhine haber yapılsın istemek? Hala belediyeyi yönetiyor gibi içerden bilgi topllamaya çalışmak? Meclis üyelerimizi arayıp onu bunu niye çıkardın demek?

Seçimde halk sizi tercih etmedi. 

Bir geri çekilin de kurtulsun millet.

Bütün gayrimenkuller satıldı, içeride para yok. Sosyal tesise sebze alırken bile arada aracı var.

 Bir geri çekilin de düzelsin Ürgüp." İfadelerine yer verdi. 

***

Ürgüp eski Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aktürk yaptığı açıklamada,

Kıymetli Hemşehrilerim; bir kaç gündür sosyal medyadan tarafıma, yönetim dönemimize ve dahi belediye çalışanlarımıza yönelik yeni Ürgüp yönetiminin algı çalışmasına ve tehditkar diline maruz kaldık.Öncelikle; bu algı çalışması ve tehditkar dil bizi yıldırmaz; eski yönetimin yeni yönetime bıraktığı meşhur bir 3 mektup kıssası vardır. Şuan senin yaptığın o kıssadaki 1. mektupta istenen, bir süre sonra sende 3 mektup hazırlayıp umarım bırakmak zorunda kalmazsın, hiç bir bahaneye sığınmadan, en önemsediğimiz çalışma arkadaşlarımızın (belediye çalışanlarının) maddi yükümlülüklerini iyileştirmek , birgün bile gecikmeden maaşlarını yatırmak oldu ve bir kişinin bile işine son vermedik.Biz bunu başardık ,başarısızlığınızı ve iradesizliğini ‘siyasi değil ekonomik’ diyerek kapatamazsın. 

16 belediye çalışanımızın iş akdini sonlandırdın hem de 1 Mayıs arefesinde. Ben de bundan sonra çıkarılan belediye çalışanlarının yeniden işe alınacağı taahhüdünü Ürgüplülere açıklamanı bekliyorum lakin sonucu biliyorum. Çünkü sonuç siyasi. Yerlerine bir kişi dahi bir alım olur ise bunun takipçisi olacağım. İşkur’a işe alım için verilen listeyi de açıklarsın o halde. 

Bir diğer konu; insanları yüzdesel oran vererek yanıltmamalısın; mevzuat belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin personel giderleri için %30 ‘unu aşamaz der. Biz yapılan her denetimde bunun altında kalarak bunu başardık; %68 bir bilgisizlik ve algı çalışmasıdır. “Dünyanın sorunu akıllılar hep kuşku halindeyken aptalların küstahca kendilerinden emin olmalarıdır” der Bertrand Russell . Çamur at izi kalsın öyle mi, bu mudur yönetmekten , yönetişimden anladığın ? 

Örnek verdiğin bir diğer yalan ve algı ise arsa satışımızdan sonra şahsa belediye imkanları ile proje hazırladığımız olmuş. Konusuna, şehrine bu kadar uzaksın işte o proje ihalemiz 5 Haziran 2023 ‘te yapılmış olup arsanın satış ihalesi ise 13 Aralık 2023 ‘te gerçekleştirildi.Ayrıca sosyal belediyeciliğin engüzel örneklerinden olan ve ödüllendirildiğimiz çalışmaları sebze, meyve ticaretine indirgeyerek değersizleştirmenize de asla izin vermeyiz.

 

Eczane de toplantı meselesine gelince; biz birileri gibi daldan dala o şirketten o şirkete koşturmadık bir mesleğimiz ve eczanemiz var 21 yıldır da aynı yerde görevimiz bitince işimizin başına döndük

 Biz senin kirli düşüncelerine matuf üç tarafı cam olan, köşe başında bulunan herkesin girip çıktığı ekmek yediğimiz bir yerde yani eczanemizde toplantı yapacak cahillikte adamlar değiliz,belediye çalışanlarımızdan birkaçı işten çıkarılmaları sebebiyle bizden gördüğü liderliğe ve merhametimize sığınmış hepsi bu kadar,sen ‘korkma’ biz siyaseti senin düşüncelerinde ki gibi yapmadık , yapmayacağız.

1980 model militan zihniyetinin artık ülkeden göç ettiğini düşünürken bu militan zihniyetinizin kuyruğunu her kestiğimizde başınızın nasıl vaveyla attığını bir süre daha izleyeceğiz anlaşılan.

 

Çekilin , gidin vs. gibi kelimeler tam bir arsız siyasetçi ağzıdır. Ne çekiliriz ne de başkası! biz bildiğimiz yoldan hiçbirzaman vazgeçmeyeceğiz, adil ve ahlaki olan her yerde biz olacağız. 

 Şimdiye kadar sustuysak cevabımız olmadığından değil; konuşmanın ihtiyaçtan ,susmanın sanat olduğunu bildiğimizden unutmayın.

Bir kez daha belirtmeliyim ki; Ürgüp için Ürgüplüler için herdaim “hayra gaz, şerre fren.” olmaktan asla geri durmayacağız.

Unutmamalı ki;

Yar olduk yara olmadık,

Hakikatin satılmadığını, dağıtıldığını bildik;

Ne demiş ehli irfan:

“Yalan gürültü çıkarır hakikat daima sessizdir!

Göreme’de Otomobile At Çarptı | Otomobil Hasarlı, At Yaralı Göreme’de Otomobile At Çarptı | Otomobil Hasarlı, At Yaralı

Hakikatin sesi sükutta gizlidir!”

Ama onu duyarsağırlar işitmez!

Doğru söyledik doğruluktan ayrılmadık 9 köyden kovulacağımızı bile bile

Amma;

Bunu gözü köyde olanlar düşünsün..." İfadelerine yer verdi.